Bewoners woonzorgcentrum organiseren fuif om reis naar Benidorm te bekostigen

Redactie KW

Een tiental bewoners van woonzorgcentrum Biezenheem krijgt de kans om in november voor een midweek naar Benidorm te reizen.

Het idee komt van Griet Delahousse (46, verantwoordelijke animatie) en Samira Ezzine (32, zorgkundige). “We zijn vorige zomer samen naar Benidorm geweest en stonden ervan versteld hoe het leven daar is aangepast aan het oudere publiek“, zegt Griet.

“Van daaruit is het idee ontstaan om met enkele bewoners naar Benidorm te reizen. We doen wel vaker uitstappen, maar het is de eerste keer dat we naar het buitenland trekken.”

De bewoners zelf reageren heel enthousiast op het initiatief. “Ik wil er sowieso bij zijn”, zegt Roger Vermeersch (67). “Ik heb vroeger de hele wereld afgereisd en kijk er naar uit om nog eens te vliegen.”

FOTO : Griet Delahousse, Caroline Dewaele, Samira Ezzine samen met de bewoners Rene Lefebvre en Roger Vermeersch.
FOTO : Griet Delahousse, Caroline Dewaele, Samira Ezzine samen met de bewoners Rene Lefebvre en Roger Vermeersch.

Om de reiskosten te drukken, wordt er op vrijdag 5 juni een fuif georganiseerd in De Vonke. “Voor de organisatie kunnen we rekenen op een vijftiental vrijwilligers”, zegt Griet. “We hopen een 300-tal fuivers te mogen verwelkomen. De toegang bedraagt 5 euro. Wie niet naar de fuif kan komen, maar onze reis wel wil steunen, kan een sleutelhanger in de vorm van teenslippers kopen.”

(NVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

>> Tickets bij wzc Biezemheem of in oc De Vonke. Tickets aan de deur kosten ook 5 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier