Bewoners woonzorgcentrum De Ril in Middelkerke fietsen de Ronde van Frankrijk

Op de foto zien we Martine Depoorter, Veerle DeBruycker, Carmen Boddez, Noël Debeuckelaere, Sarah Peere en Adrien Duflou. © PBM
Redactie KW

Het gaat er deze weken sportief aan toe in woonzorgcentrum De Ril in Middelkerke.

Bewoners, personeel en sympathisanten zijn er solidair met de renners in de Ronde van Frankrijk en willen samen de volledige afstand van de Tour, 3.519 kilometer, afleggen op spinningfietsen, hometrainers en motomeds. Het woonzorgcentrum wordt ook helemaal versierd in het kader van de Tour.

Na de voetbalgekte, de wielergekte en in woonzorgcentrum De Ril werden alvast de Belgische voetbalvlaggen en andere EK-attributen opgeborgen en vervangen door alles wat met de Ronde van Frankrijk te maken heeft. De reden is ‘De Ril Tourt’, een leuk initiatief van de speciaal opgerichte werkgroep naar een idee van verpleegkundige Martine Depoorter. “Ik liep vorig jaar al met het idee rond om eens iets te organiseren rond de Ronde van Frankrijk in het woonzorgcentrum, maar het is er toen niet meer van gekomen. Dit jaar kwam ik opnieuw met mijn idee aandraven en ik kon onmiddellijk rekenen op de medewerking van een aantalcollega’s” vertelt Martine.

Elke dag 160 kilometer op spinningfietsen

“Het is de bedoeling dat er elke dag minstens 160 kilometer wordt afgelegd. Dat kan op de spinningfietsen in cafetaria De Dronkenput voor wat de bezoekers betreft. Zij kunnen fietsen tijdens de openingsuren van de cafetaria van 14 tot 17.30 uur, het personeel kan dat de klok rond. De bezoekers van het dagcentrum kunnen dat in het dagcentrum. Er zijn twee elektronische fietsen beschikbaar op de eerste en tweede verdieping.”

Er kan ook worden gesponsord door kilometers te kopen. Daarvoor zijn er sponsorkaarten beschikbaar met 7 vakjes. Elk vakje dat wordt gekocht kost 1 euro en geldt voor 500 kilometer. De opbrengst gaat naar de bewoners van het woonzorgcentrum. In de cafetaria kan de echte Ronde van Frankrijk iedere dag worden gevolgd op twee televisieschermen en er worden in het hele woonzorgcentrum zelfgemaakte versieringen aangebracht.

(PBM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 8 juli.