Bewoners Rustenburgwijk in Brugge: “Mobiliteitsplan vergeet onze wijk”

We zien op de foto schepen Annick Lambrecht bij de actievoerders Philippe, Luc, Dorine en Christine van de wijk Rustenburg. © Benny Proot
Stefan Vankerkhoven

Namens een 100-tal bewoners van de Rustenburgwijk in Sint-Pieters heeft Philippe Merveille dinsdagavond net voor de Brugse gemeenteraadszitting een petitie afgegeven aan mobiliteitsschepen Annick Lambrecht. De bewoners vinden dat hun wijk vergeten werd in het nieuw mobiliteitsplan.

“Al negen jaar wordt er niks gedaan aan de Japanse notelaars die voetpaden kapot maken, schade berokkenen aan de huizen en enorm stinken”, hekelt Philippe Merveille. “Af en toe heeft de groendienst een te hoge boom vervangen door een ander exemplaar, maar wel dezelfde soort boom die niet thuishoort in een woonwijk.”

“De voetpaden in onze wijk zijn te breed, wat problemen oplevert bij beurtelings parkeren. Zelfs ziekenwagens en brandweerwagens kunnen er nauwelijks passeren. Tenslotte vragen wij een betonnen strook in de Sint-Pieterstatiedreef, waar voertuigen langs de kant van de haag in de modder moeten parkeren”, aldus de actievoerders. Schepen Annick Lambrecht heeft beloofd hun opmerkingen te onderzoeken.

(SVK)