Bewoners Roeselaarse serviceflats protesteren over te hoge kostprijs

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Bewoners van residentie Zilverschoon in de Bevergemsesteenweg slaken een nootkreet. Vanaf 1 juni betalen zij maar liefst 236 euro meer voor hun serviceflat.

“Alles leek rozengeur en maneschijn toen moeder in december 2011 haar intrek nam in één van de serviceflats van Zilverschoon”, begint vrachtwagenchauffeur Wim Vansteelandt. “We betaalden 580 euro per maand of een dagprijs van 18,38 euro. Enkele maanden later kwam er wel een indexaanpassing maar dat bleef binnen de perken. Wel komt er maandelijks ook nog een elektriciteitsrekening bij van 100 euro. Dat is relatief veel maar ook de verwarming gebeurt met elektriciteit, vandaar.”

Tot in 2014 waren serviceflats vrijgesteld van onroerende voorheffing, maar toen besliste de regering als één van de besparingsmaatregelen dat dit niet meer kon. Vanaf 1 juni bedraagt de dagprijs 26,34 euro of maar liefst 816,54 euro per maand. Tel daar nog 100 euro elektriciteit per maand bij en je komt boven 900 euro per maand.”

Bescheiden pensioen

“In die serviceflats wonen veel alleenstaande ouderen die het vaak moeten doen met een bescheiden pensioen. Wie maar 1.200 euro pensioen heeft per maand en er meteen 900 euro verliest aan huur moet niet te zot doen, hé! Als je weet dat we komen van 580 euro per maand en 100 euro elektriciteit is dat toch een enorm groot verschil.” (PS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier