Bewoners Leliestraat Zedelgem protesteren tegen geplande verkaveling

Enkele bewoners van de Leliestraat protesteren tegen een geplande verkaveling in hun directe omgeving. © Foto DL
Redactie KW

Bewoners van de Leliestraat in Zedelgem protesteren tegen de geplande verkaveling op de terreinen van de voormalige meubelfabriek De Lelie en omliggende landbouwgrond in Zedelgem De Leeuw.

Er is een verkavelingsaanvraag ingediend voor het oude fabrieksterrein De Lelie en de omliggende landbouwgronden in de Leliestraat. “Momenteel zijn er een tachtigtal woningen in onze straat. Straks komen er in één keer 140 woningen bij. Dat is bijna maal drie. De plannen zijn een schandvlek voor de buurt”, vindt bewoner John Van Daele. “Er zijn twee appartementsblokken gepland met een maximale hoogte van 18 meter aan de rand van het bos. Het prachtige uitzicht op Merkenveldbos verdwijnt. Bovendien zijn er twee uitritten op de Leliestraat gepland.”

Leefbaarheid

De bewoners maken zich ook zorgen over de effecten op de mobiliteit en de overstromingsgevoeligheid van het gebied. “Er is gewoon weinig of geen aandacht voor de leefbaarheid van de huidige bewoners”, klinkt het voorts. “Sommige huizen krijgen er vijf buren bij. We maken ons ook zorgen omtrent de sanering van deze grond voor vervuilende industrie. Spelende kinderen in de aarde, groenten kweken in de eigen moestuin: heel leuk maar in de screeningsnota wordt nergens gesproken over de bodemkwaliteit en een eventuele sanering van de grond.”

(DL)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier