Bewoners Kortrijks woonzorgcentrum klagen gebrekkig openbaar vervoer aan

Het enige wat aankomt is de 'Okra-bus', een grote auto, waar niet iedereen mee kan. © EDB
Redactie KW

Met een ludieke actie aan woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kortrijk probeerde Okra samen met enkele delegaties uit Kortrijkse woonzorgcentra aandacht te vragen voor meer en beter openbaar vervoer in Kortrijk. “We moeten het ludiek aanpakken, maar we zijn eigenlijk heel verdrietig als we aan de toestand van het openbaar vervoer in Kortrijk denken”, luidt het bij Okra.

Het openbaar vervoer maakt het de bezoekers van woonzorgcentra en van assistentiewoningen niet gemakkelijk. “De bus die stopte aan de voorkant van woonzorgcentrum De Pottelberg is al meer dan een jaar uit circulatie. Deze die aan de voorkant van woonzorgcentrum Sint-Jozef stopte, is er zelfs al enkele jaren niet meer.”

Ook aan de voordeur van woonzorgcentra Sint Vincentius en Heilig Hart is er geen bushalte. “De bus in de Marksesteenweg is drie weken weggeweest omdat er gewerkt werd aan de riolering. Ook de halte aan volwassenenonderwijs Miras is op een blauwe maandag gewoon afgeschaft. Als je daarenboven met de trein in Kortrijk aankomt, liggen de bushaltes te ver van het station voor iedereen die niet goed te been is.”

Leden van Okra Kortrijk en Okra Bellegem, en delegaties van woonzorgcentra De Pottelberg, Sint-Jozef, Sint Vincentius en Heilig Hart zitten tijdens de ludieke actie tevergeefs op de bus te wachten aan de ingang van het woonzorgcentrum met spandoeken waarop staat 'busje komt zo' en 'bus aan de Condé, iedereen mee'.
Leden van Okra Kortrijk en Okra Bellegem, en delegaties van woonzorgcentra De Pottelberg, Sint-Jozef, Sint Vincentius en Heilig Hart zitten tijdens de ludieke actie tevergeefs op de bus te wachten aan de ingang van het woonzorgcentrum met spandoeken waarop staat ‘busje komt zo’ en ‘bus aan de Condé, iedereen mee’.© EDB

“Onze senior-bestuursleden bezoeken onze leden in woonzorgcentra en flatjes. De leden kijken uit naar het maandelijks bezoek met het Okra-magazine. We bezoeken ook regelmatig bewoners van woonzorgcentra en assistentiewoningen. Velen onder ons leren ook graag bij en volgen computerlessen in het volwassenenonderwijs, maar we moeten hiervoor veel kilometers te voet malen.”

https://www.youtube.com/watch?v=mqQaVeJ_sEY

De senioren vinden dat een stad die luistert al zou moeten weten dat het openbaar vervoer niet in orde is. “Een stad die onderneemt zou al stappen gezet hebben en de lijn bij de lurven genomen hebben. We hopen dat de directeur van De Lijn en de schepen van Mobiliteit van stad Kortrijk willen luisteren naar de noden van de senioren. We stappen momenteel wat af!”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier