Bewoners klagen over nieuwe straatbelijning in Ingelmunster

© FODI
Redactie KW

Op woensdag 11 mei werd er nieuwe straatbelijning aangebracht in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster. Heel wat bewoners zijn niet gelukkig met de nieuwe wegmarkeringen.

Marnix en Marleen uit de Oostrozebekestraat zijn niet te spreken over de nieuwe verkeerssituatie. “Vroeger was het opgelet geblazen, want er was geen wegmarkering aangebracht. Iedereen moest dus goed uitkijken wanneer ze elkaar kruisten. Nu er zowel richting centrum en richting Oostrozebeke witte lijnen zijn getrokken, is het hier precies een autostrade geworden. Van de rotonde met de Ringbaan tot aan de firma Vanhonsebrouck mag men 50 km per uur rijden, maar de meeste chauffeurs houden zich niet aan die snelheid”, zeggen Marleen en Marnix.

Wegmarkeringen

“Waarom het erger is geworden ? Omdat de parkeerstroken aan de linkse kant – wanneer je naar Oostrozebeke rijdt – veel te breed zijn en ook door de wegmarkeringen op het wegdek”, gaat het koppel verder, “Nu staan chauffeurs er soms een hele dag geparkeerd en er stond zelfs ook al een auto met caravan op deze plaats. De fietsers moeten dan op de rijbaan rijden, dat is levensgevaarlijk”. (PADI)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier