Bewoners Kappaertwijk in Zwevegem kiezen een nieuwe burgemeester

De drie kandidaten voor de sjerp © GVH
Redactie KW

Komend weekend staan de Meifeesten op de Kappaertwijk in Zwevegem op het programma.

Het weekend dichtst bij de eerste zondag van mei, worden traditioneel de Meifeesten georganiseerd op de Zwevegemse Kappaertwijk. Dit weekend wapperen er dus de feestvlaggen. Op vrijdag is er een seniorennamiddag en ‘s avonds een rock-festival met gratis inkom. Zaterdag komen de sportievelingen aan bod met een wielerwedstrijd en is er een antiek- en brocantemarkt. ‘s Avonds is er o.a. een travestieshow met ‘Les Folles de Gand’.

De wijkbewoners hebben ook nog een belangrijke rol te vervullen. Ze moeten er immers een nieuwe wijkburgemeester kiezen. “Een drietal jaren terug kozen de bewoners voor Luc Roobroeck. Bedoeling was dat hij minstens 6 jaar de sjerp zou dragen, maar onlangs verhuisde hij naar Harelbeke en kan hij dus zijn ambt van wijkburgemeester niet meer uitoefenen.”, zegt feestcomitévoorzitter Gerard Amelynck.

Er werden drie mensen gevonden die zich kandidaat stellen. Het zijn Albert Vantomme, Rudy Favere en Didier Vanackere. Zij, en de andere feestvierders, horen zondagmorgen wie zich in de toekomst wijkburgemeester van de Kappaert mag noemen, en wie schepen.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier