Bewoners en personeel woonzorgcentrum De Korenbloem brengen samen kerstverhaal

Redactie KW

Bewoners van woonzorgcentrum en assistentiewoningen, familieleden, personeel en vrijwilligers zetten deze namiddag samen het kerstverhaal op in wzc De Korenbloem in Kortrijk.

“Aangezien het kerstverhaal steeds nadrukkelijk aanwezig is tijdens de kerstperiode laten we dit jaarlijks aan bod komen op verschillende manieren”, aldus Kristof Claeys. Dit jaar zijn de ergotherapeuten extra creatief geweest en gingen ze op zoek naar een nieuwe invulling. Voor de eerste keer werd het kerstverhaal in toneelvorm uitgeschreven. Bewoners van het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen, hun familieleden, personeel en vrijwilligers acteerden in een regie van de ergotherapeuten van de voorziening.

Activeren en reminisceren

Op woensdag 23 december werd de voorstelling voor alle bewoners gebracht in de cafetaria van De Korenbloem. “Het opzet was activeren, geven van een doel en reminisceren in één adem, met aandacht voor alle bewoners. De repetities waren telkens een moment om naar uit te kijken.”

Er werd gekozen voor een vertrouwde versie van het kerstverhaal. “Het was ook de bedoeling dat de bewoners alles konden herkennen.”

Zowel toneel, muziek als zang kwam aan bod tijdens de voorstelling die een half uurtje duurde.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier