Bewoner klaagt toestand fietspad in Ichtegem aan na valpartij dochtertje

Kenny Uittenhove met zijn vrouw Sabrina Sioen en dochter Aïsha, die zondag lelijk ten val kwam: "Lap- en tapwerk, daar is Ichtegem goed in." © Foto HH
Hannes Hosten

Kenny Uittenhove is verbolgen nadat zijn dochtertje Aïsha (7) zondag lelijk ten val kwam met haar step in de Jagersstraat, een zijstraatje vlakbij de Kortemarkstraat in Ichtegem.

Goed twee weken terug kwam er al een 63-jarige dame uit Zonnebeke ten val met haar elektrische fiets op het fietspad van de Kortemarkstraat, ter hoogte van de Fazantstraat. De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De valpartij van Aïsha Uittenhove was gelukkig van een heel andere orde. “Tijdens een avondwandeling raakte het wiel van haar step geblokkeerd in een put. Dat gebeurde in de Jagersstraat, vlakbij de Kortemarkstraat. Aïsha tuimelde over haar step en viel frontaal op haar gezicht. Ze hield er lelijke schaafwonden op neus en kin aan over.”

“Het wegdek van de Kortemarkstraat en van het fietspad is echt helemaal niet in orde”, vindt Kenny. “Toen ik mijn huis 10 jaar geleden kocht, verzekerde de ambtenaar op het gemeentehuis me dat de straat heraangelegd zou worden. Maar daar is nog altijd niets van in huis gekomen, behalve lap- en tapwerken.”

Voorlopige asfaltlaag

“De heraanleg van het fietspad is voor 100 procent subsidieerbaar door de provincie, maar het werk is pas voorzien in 2020”, schetst burgemeester Karl Bonny het probleem. “Het gaat over minstens 300.000 euro. De provincie doet het ontwerp. Dit werk is al lang in aanvraag, maar moet een hele procedure doorlopen. De plans zijn nu klaar voor de regionale mobiliteitscommissie.”

“Toch hebben wij middelen voorzien voor een voorlopige herstelling. Het fietspad krijgt een nieuwe asfaltlaag”, vertelt de burgemeester. “Het dossier komt volgende donderdag 7 september op de gemeenteraad. Het gaat over 70.000 tot 75.000 euro. Eigenlijk wat verloren geld, maar we moeten toch iets doen om die twee jaar te overbruggen.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier