Beweging.net zet vrijwilligers kleurrijk in de kijker

Redactie KW

Beweging.net West-Vlaanderen wil naar aanleiding van de ‘Week van de Vrijwilliger’ de vrijwilligers in de kijker zetten. Dat gebeurt met de campagne ‘Vrijwilligers?! Sjiek é!’, met een ludieke link naar de kauwgombal, de sjiek.

De Week van de Vrijwilliger vindt plaats van zaterdag 28 februari tot en met zondag 8 maart. “Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor de samenleving en voor de vele organisaties en dat mogen we niet vergeten”, vertelt Wannes Staelens van Beweging.net, het vroegere ACW. “Samen met partnerorganisatie Kazou willen we tijdens de week het belang van vrijwilligerswerk in de kijker plaatsen met een campagne: Vrijwilligers?! Sjiek é!”

De naam is afkomstig van het West-Vlaams voor kauwgom. “Vrijwilligers zijn sjiek! Eens ze de smaak te pakken krijgen, blijven ze niet eventjes bezig. Nee, ze blijven kauwen met creativiteit en doorzetting. Het smaakt zoet en het doet deugd. Op die manier blazen ze de verzuring met grote bellen weg. Bovendien geven ze kleur aan de samenleving.”

De campagne wordt op bijna 4.000 affiches verspreid, er zijn autostickers en 8.000 flyers. In de bewegingslokalen van ACV, CM en Beweging.net komen er kauwgomballenautomaten.

(TD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier