Beweging.net bekroont vrijwilligers van de wijkcomités met Het Torhouts Trekpaard

Zeven Torhoutse Trekpaarden van Beweging.net voor de dynamische comités van evenveel wijken. © Foto JS
Johan Sabbe

Elk jaar reikt de Torhoutse afdeling van Beweging.net de prijs Het Torhouts Trekpaard uit aan een verdienstelijke vrijwilliger. Dit keer kregen liefst zeven laureaten de prijs en dus dienden er zeven prijzen overhandigd te worden.

Beweging.net besloot om de zeven comités die op de wijken kermissen en/of andere activiteiten organiseren, te bekronen. Bijgevolg moest kunstenaar Kevin van De Beelderij, het artistieke atelier van Tordale, liefst zeven paarden boetseren. Ze werden overhandigd aan de afgevaardigden van de wijken Driekoningen, Don Bosco, De Goede Herder, Wijnendale, Sint-Henricus, De Krommenhaak en ‘t Rozeveld. Doorgaans komt minister Hilde Crevits de beeldjes uitreiken, maar dit keer liet ze zich verontschuldigen.

De bijeenkomst had plaats in zaal Rozendale achter de vroegere wijkkerk van Maria-Assumpta. Er werd naar traditie gestart met een verzorgd ontbijtbuffet, dat door Beweging.net aangeboden werd aan de bestuursleden van zijn vele deelorganisaties: ACV, CM, KWB, Femma, Okra, Pasar, Samana, Familiehulp, KAJ, Wereldsolidariteit en Kazou. Het ontbijt kadert elk jaar in de Week van de Vrijwilliger. Die liep dit keer van zaterdag 3 tot en met zondag 11 maart.

Warmere samenleving

Dirk Demoen en schepen Elsie Desmet zijn respectievelijk voorzitter en secretaris van de Torhoutse afdeling van Beweging.net. “Vol enthousiasme zetten de mensen van de diverse wijkcomités zich jaar na jaar in voor een warmere samenleving”, haalden ze het wierookvat boven. “Kermissen, ontbijten, rommelmarkten, ziekenbezoeken, wandeltochten, kerstfeestjes, smoefeltochten, gezellige kerstmarkten, petanquewedstrijden, quizavonden, concerten en noem maar op: niets is hen te veel!”

“We doen daarom met eerbied onze hoed af en zeggen chapeau voor allen met een hart en twee handen voor hun medemensen, hun wijk en de stad Torhout in zijn totaliteit. Het mooie is dat jong en oud in de genoemde comités actief zijn. Iedereen draagt zijn steentje bij. Zonder al die vrijwilligers zouden onze wijken veel minder kleurrijk en levendig zijn. Als Torhout een levende stad is, dan is dat voor een niet te onderschatten deel aan hen te danken. De bestuursleden van de verschillende wijkcomités zijn dit jaar onze meer dan verdiende Torhoutse Trekpaarden!”

Het symbool dat Beweging.net dit keer tijdens de Week van de Vrijwilliger hanteerde, is de hoed. En de bijhorende, korte maar krachtige uitroep Chapeau! Verspreid over heel Vlaanderen zetten vele duizenden vrijwilligers zich onbezoldigd in voor een goed doel, hun buurt, acties, evenementen, verenigingen en organisaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier