Beveren krijgt groener centrum en een eigen wijkhuis

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De stad Roeselare zet flink in op deelgemeente Beveren in 2018. Het centrum wordt vergroend en ze krijgen een eigen wijkhuis.

“De afgelopen jaren hebben we heel wat inspanningen geleverd om het stadscentrum te vergroenen”, vertelt schepen Filiep Bouckenooghe. “Nu kijken we naar de deelgemeenten en willen we daar de nodige inspanningen leveren. We willen daarom tal van groene elementen voorzien in het centrum, zowel planten als bomen. Daarbij gaan we tot aan de kerk. De parking achter de kerk nemen we niet mee. Daar heb je al een stuk groen en is het afwachten wat het aanpalende VDL in de toekomst doet. Afhankelijk daarvan kunnen we op de parking de nodige inspanningen leveren.”

Daarnaast krijgt Beveren een eigen wijkhuis, naar analogie met De Zilverlink op de Zilverberg. “Het parochiaal centrum is verouderd”, zegt Nathalie Muylle. “We kijken dus om op de site, al dan niet in de plaats van het huidige parochiaal centrum, een nieuw wijkhuis te bouwen waar de verenigingen activiteiten kunnen organiseren. We onderzoeken nu nog de noden, maar het is toch de bedoeling om in 2018 nog de eerste steen te leggen. Het kan dus heel snel gaan.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier