Beste buren Roger en Denise uit Kruiseke sterven op dezelfde dag

Redactie KW

Beiden woonden pal tegenover de Heilig Hartkerk in Kruiseke en hun uitvaartplechtigheid vindt daar komende vrijdag dus ook op dezelfde dag plaats

Toch wel heel opmerkelijk. Vrijdag zijn buren Rogier Cael (81) en Denise Deleu (66) op dezelfde dag overleden. Beiden woonden pal tegenover de Heilig Hartkerk in Kruiseke en hun uitvaartplechtigheid vindt daar komende vrijdag dus ook op dezelfde dag plaats, om 10 uur en 11.30 uur.

Denise Deleu is thuis gestorven. Ze was de echtgenote van Eugène D’hondt. Er zijn geen kinderen. Denise groeide op in een kroostrijk gezin van liefst elf kinderen. Rogier overleed in het AZ Delta Menen. Hij was de vader van drie kinderen Guido, Marc en Ann. Iedereen noemde hem ‘Roger’.

Roger was al een tijdlang ziek en ik weet dat Denise hem dagelijks bezocht

“Dat er twee buren dezelfde dag zijn overleden en hun uitvaartplechtigheid ook op dezelfde dag plaatsvindt, maakte ik nog nooit mee”, reageert priester Marc Verhaeghe. “Het is opmerkelijk. Denise en Roger hadden een goede band met elkaar. Roger was al een tijdlang ziek en ik weet dat Denise hem dagelijks bezocht.”

Denise werkte als textielarbeidster bij De Witte Lietaer in Lauwe. Roger Cael woonde vroeger in de Geluwebroekstraat in Geluwe en verkocht zijn ouderlijke boerderij. Van beroep was hij elektricien. Zijn echtgenote Ida De Stoppeleire is al lang overleden. Rogier kwam wonen in de gewezen slagerij van wijlen Oscar Deleu. “Ik heb het hier goed. Hier zie ik tenminste nog iemand. Vroeger woonde ik op de boerenbuiten”, vertelde hij ons drie jaar geleden. “Af en toe help ik pastoor Marc Verhaeghe met een paar voorbeden of een lezing tijdens een begrafenis of een huwelijk in de Heilig Hartkerk. Ik help ook de kelk met wijn leegdrinken. (lacht) Weet je, ik heb graag plezier. Ik ben lid van Okra en KWB.”

Zoveel is duidelijk: het kleine Kruiseke verliest een volksfiguur. “Ik herinner me hem als een heel optimistisch iemand, ook tijdens zijn ziekte”, aldus priester Marc Verhaeghe. “Zolang het ging, hielp Roger in de kerk”, zegt zijn buurman Eugène.

Een laatste groet aan Denise en Roger is mogelijk in het funerarium Serenity in de Vredestraat in Wervik. De uitvaartplechtigheid van Roger gaat door om 10 uur, daarna volgt de plechtigheid van buurvrouw Denise om 11.30 uur.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier