Beslissing over toekomst zwembad in Wervik valt in 2017

Redactie KW

Het schepencollege van Wervik wil in 2017 en dus nog in deze legislatuur een beslissing nemen over de toekomst van het zwembad Ter Leie.

Het zwembad dateert al van 1980. De milieuvergunning loopt af in 2021. “Het is nog altijd onze ambitie om de kinderen in eigen stad te laten zwemmen”, aldus burgemeester Youro Casier (SP.A).

Het zwembad op het stadsdomein Oosthove kampt al vele jaren met betonrot. De herstelling daarvan kostte de stad al veel geld. Omwille van de veiligheid hangt het zwembad nu in de netten zodat er geen betonbrokken naar beneden kunnen vallen. Het exploitatieverlies per jaar bedraagt 500.000 euro. “De intercommunale Leiedal maakt een haalbaarheidsstudie op en doet onder meer een marktonderzoek”, aldus de burgemeester. “In 2017 moeten we beslissen wat we gaan doen en wordt dat dus een scharnierjaar.”

Eigenlijk vrees ik dat we de trein voor samenwerkingsverbanden gaan missen

Afbreken en een nieuwbouw op dezelfde of een andere plaats is dus een mogelijkheid. Fractieleidster Bercy Slegers (CD&V) wees tijdens de gemeenteraad op de cijfers van het zwembad. “In 2002 waren er nog 100.000 bezoekers en vorig jaar daalde dat tot 70.000 bezoekers”, aldus Bercy. “Daarvan komt slechts 46 procent uit onze stad. De rest zijn scholen of bezoekers uit de buurgemeenten en Noord-Frankrijk. Scholen uit Geluveld en Zonnebeke hebben hun uren opgezegd omdat ze terug gaan zwemmen naar het vernieuwd zwembad De Amfoor in Moorslede.”

“Poperinge is bezig met de bouw van een nieuw zwembad (kostprijs 11 miljoen euro, red), Wevelgem nam de beslissing om ook een nieuw te bouwen. Eigenlijk vrees ik dat we de trein voor samenwerkingsverbanden gaan missen. Willen we een nieuw zwembad openen in 2021, dan gaan we zeker in 2019 moeten beginnen bouwen. Het wordt financieel een zware dobber om dat zelf te realiseren.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier