Beslis mee over naam van nieuw woonzorgcentrum in Ichtegem

Zo zal het woonzorgcentrum er uitzien als het helemaal klaar is. © HH
Redactie KW

Het nieuwe woonzorgcentrum in de voormalige dokterswoning Demeersseman in Ichtegem opent begin oktober.

De werken begonnen eind mei 2015 en het streefdoel blijft om begin oktober de deuren te kunnen openen. De voormalige dokterswoning uit 1912 op de hoek van de Engelstraat en de Melkerijstraat blijft bestaan, maar in de tuin wordt een grote nieuwe vleugel aangebouwd. Bouwheer is Senior Assist, de derde grootste Belgische zorguitbater, die in België al 34 woonzorgcentra heeft en 200 assistentiewoningen uitbaat. Het bedrijf zal ook het Ichtegemse woonzorgcentrum uitbaten.

Ichtegem is de eerste vestiging in West-Vlaanderen van Senior Assist. Het project in Ichtegem omvat 49 woonzorgkamers, waarvan twee voor twee personen, twaalf kamers voor herstelverblijf en 18 zorgsuites. “De prijzen zijn standaard in Vlaanderen”, aldus Ann Van den Bunder, communicatie- en marketing manager van Senior Assist. “De zoektocht naar medewerkers is begonnen. Enthousiaste mensen mogen zich melden via de website, die deze week online komt, of via jobs@senior-assist.be. Er zullen snel een 30-tal vol- en deeltijdse krachten nodig zijn.”

Ann Van den Bunder, communicatie- en marketing manager van Senior Assist:
Ann Van den Bunder, communicatie- en marketing manager van Senior Assist: “Het woonzorgcentrum in Ichtegem wordt ons eerste project in West-Vlaanderen.”© HH

Vrij nieuw in de wereld van de seniorenzorg is dat de woonzorgkamers en zorgsuites ook te koop zijn. Wilink Selection organiseert de verkoop sinds enkele weken in opdracht van Senior Assist. “33 procent van de kamers en zorgsuites in Ichtegem zijn al verkocht. Dat is uitzonderlijk veel voor een nieuwbouwproject”, zegt Stijn Dhollander van Wilink. “We verwachten dat ten laatste eind dit jaar alles verkocht is. Senior Assist blijft instaan voor de verhuring. De woonzorgkamers zijn een pure investering, de zorgsuites kan je ook zelf betrekken, maar na de normale vooropzeg van zes maanden.”

Naam

Senior Assist heeft als naam van het nieuwe woonzorgcentrum ‘Residentie Engelenhof’ vooropgesteld. Toch is het mogelijk dat de definitieve naam nog iets anders wordt en daar kan u mee over stemmen. Er zijn vijf opties: Markieshof, Markiezehoek (naar de naam van de buurt), Engelenhof (naar de Engelstraat), Melkerijhof (naar de melkerij die zich vroeger achteraan de tuin bevond) of Hof Demeersseman (naar de doktersfamilie die het huis bouwde en bewoonde). Voorkeuren kan je doorgeven opwww.residentie-engelenhof.be of mailen naar info@residentie-engelenhof.be. Meer info over het project op dezelfde site of over de verkoop op www.wilinkselection.be/nl/infosessies.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier