Beroepsmuzikanten helpen cultuurinitiatieven promoten in Desselgem

Stephen Biebuyck en Elsi Spanoghe bij hun zelfontworpen cultuurmuur. (Foto PNW)
Redactie KW

Menig Desselgemnaar zal het wel al opgemerkt hebben: in de Kleine Nieuwstraat staat er tegenwoordig een cultuurmuur. Hij is eigendom van Stephen Biebuyck en Elsi Spanoghe, twee beroepsmuzikanten die cultuuractiviteiten in en rond Desselgem wat meer in de kijker willen zetten.

“Naast onze job als muzikanten zijn we ook actief in het verenigingsleven”, begint Stephen. “Dan gebeurt het al eens dat je een affiche van een optreden of dergelijke meekrijgt. Alleen wilden we die liever niet aan onze ruit hangen, omdat we dan het zicht op de straat kwijt zijn.” Een oplossing diende zich aan in de vorm van een cultuurmuur, die Stephen zelf in elkaar getimmerd heeft. “Dat is goed gelukt, al heb ik blijkbaar geen waterbestendige lijm gebruikt. In elk geval de muur staat er nog”, vertelt hij lachend.

“We willen vooral cultuur uit Desselgem in de kijker zetten”

Brievenbus

Organisatoren die hun affiche graag op de cultuurmuur zouden krijgen, kunnen dat heel eenvoudig regelen: de affiche in de brievenbus steken of eens aanbellen volstaat. “Let wel: het moet gaan om een activiteit rond cultuur, in de ruimste zin van het woord“, zegt Stephen. “Optredens van een harmonieorkest, toneelstukken, dansvoorstellingen, maar ook activiteiten van het jeugdhuis rond muziek kunnen aan bod komen.” Er is echter nog een tweede regel: er moet een link zijn met de gemeente. “We willen vooral cultuur uit Desselgem in de kijker zetten, maar we zijn soepel. Onlangs hing er een affiche van een Tieltse vereniging uit”, zegt hij.

De cultuurmuur trekt redelijk wat geïnteresseerden aan volgens het koppel.

“Er is hier veel passage door de Stedelijke Basisschool, die wat verder in de straat ligt. Ik zit hier vaak aan mijn bureau bij het raam en zie nu en dan iemand stoppen om te kijken. Meestal zwaaien de mensen dan ook eens naar mij, wat ik ook wel leuk vind”, vult Elsi aan. (PNW)

Wie die cultuurmuur eens van naderbij wil bekijken, hoeft niet per se naar de Kleine Nieuwstraat te gaan, want de muur beschikt nu ook al over een eigen Facebookpagina. Deze kan je hier vinden: https://www.facebook.com/DeCultuurmuurDesselgem/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier