Bernadette Deroo (88) uit Hollebeke overleden

Redactie KW

Bernadette Deroo overleed op 14 februari op 88-jarige leeftijd. Op dinsdag 20 februari werd afscheid genomen van Bernadette.

Bernadette Deroo zag het levenslicht op 8 juli 1929 in Komen. Samen met haar oudere broer en zus groeide ze op in Komen Ten Brielen. Omdat ze thuis Nederlands spraken maar op school Frans was Bernadette perfect tweetalig.

Zoals het toen gebruikelijk was, ging Bernadette al heel jong werken. Op weg naar het werk ontmoette ze Michel Pieters, met wie ze in mei 1966 in het huwelijk trad. Bernadette verdiende de kost als spoelmaakster in Frankrijk.

Na enkele jaren harde arbeid verhuisde ze met haar man Michel naar Hollebeke, waar ze ook enkele jaren café hielden. Bernadette kwam altijd piekfijn voor de dag en zorgde ervoor dat het huis netjes en in orde was.

Ook koken kon ze als de beste. Het verlies van haar zus vorig jaar viel Bernadette zwaar. Vijf maanden geleden werd ze plotseling zelf ernstig ziek. Dankzij de hulp van vele mensen die haar na aan het hart lagen, kon ze zo lang als mogelijk thuis blijven.

De jongste tijd ging de gezondheid van Bernadette echter zienderogen achteruit en vorige week woensdag kwam ze te overlijden. Samen met familie en vrienden werd afscheid genomen van Bernadette in de aula van Hoeve Wielewaal in Hollebeke op dinsdag 20 februari. (Rouwcentrum Hessel Ieper)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier