Beperkte wateroverlast na hevig onweer in regio rond Kortrijk

Dinsdag regende het stevig in de regio. © Belga
Redactie KW

Brandweerlui waren dinsdagvoormiddag in de weer met verschillende interventies voor wateroverlast, veroorzaakt door het hevige onweer die in alle vroegte over de regio trok.

“Brandweerzone Fluvia kreeg een 12-tal oproepen te verwerken voor wateroverlast, gelukkig allemaal zonder veel erg. Vier van deze oproepen deden zich voor op het grondgebied van Lauwe, waar de brandweer onder meer tussenbeide kwam in de Sint-Bavokerk”, klinkt het bij persofficier Hendrik Verdonck van Fluvia.

“Een parochiaal medewerker die dinsdagmorgen als eerste in de kerk aankwam, merkte de waterinsijpeling op. Als gevolg van een verstopte dakgoot liep het water op de zoldering en verzamelde het zich op het vals plafond. Dat plafond dreigde het te begeven onder het gewicht en naar beneden te komen. De brandweer kwam ter plaatse en kon door het maken van een opening het vele water evacueren, waardoor het gevaar snel geweken was. Voorlopig valt ook de schade goed mee”, vertelt Pol Gheysens, technisch verantwoordelijke van de Sint-Bavokerk.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier