Benny Dufait uit Oostende verjaart om de vier jaar

Benny Dufait. (Foto JRO)
Redactie KW

Aangezien Benny in maart om de vier jaar zijn verjaardag viert, is hij op 29 februari toe aan zijn 13de verjaardag. In werkelijkheid is hij er 51.

Benny Dufait is geboren op 29 februari 1964 in Oostende en heeft een relatie met Anneke Vermeersch. Benny heeft een zoon Nick (21). Hij studeerde voor schrijnwerker in de STIO en ging na zijn studies als stukadoor aan de slag in de bouw. Sedert 15 jaar is Benny dokwerker in Zeebrugge. “Ik vier mijn verjaardag meestal op 28 februari samen met mijn goede vriend Alain”, vertelt Benny. “Hij verjaart de 28ste dus komt het goed uit. Zaterdag gaan we met vrienden uit eten om onze verjaardag te vieren. Op maandag vieren mijn vriendin en ik mijn officiële verjaardag met een bezoek aan de wellness. Mijn ouders vonden het erg speciaal dat ik geboren werd op de 29ste. Maar mijn verjaardag werd als kind niet op een speciale manier gevierd.”

“Soms wordt er wel eens gelachen met het feit dat ik zogezegd amper twaalf ben. Vooral mijn collega’s in Zeebrugge. Dan spotten ze er mee dat ik nog altijd geen alcohol mag drinken en dat het nog minstens een goeie 30 jaar zal duren alvorens ik effectief ook mag (lacht).”

Niet speciaal

“Ik ben het eigenlijk al gewoon, voor mij is het al lang niets speciaals meer. Het is ook niet zo dat ik maar om de vier jaar geschenken krijg voor mijn verjaardag, ik krijg wel elk jaar geschenken, ook daar spotten mijn collega’s geregeld mee. Het zou maar een triestige zaak zijn als het echt zo was”, aldus nog Benny.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier