Benjamin Feys bedreigt Belgische overheid vanuit zijn cel in Bolivië

Redactie KW

Benjamin Feys zit ruim twee jaar achter slot en grendel in Bolivië.

Hij werd er veroordeeld tot tien jaar cel. De Wevelgemnaar werd in 2011 betrapt met 14 kilo cocaïne op de luchthaven van La Paz.

Sinds begin deze maand onderhoudt Feys een wekelijkse radio-uitzending via YouTube. In de tweede aflevering, die zondag online kwam, trekt de cokedealer hard van leer tegen de Belgische overheid. In niet mis te verstane bewoordingen neemt de Wevelgemnaar Didier Reyders onder vuur wegens de moeilijke procedure om hem naar zijn thuisland over te brengen.

“Het wordt mij te veel. Ik heb een uitbarsting gekregen en zit er helemaal door. De regering blijft constant liegen. Het is genoeg geweest. Ze denken dat ze mij klein kunnen krijgen in België. Na mijn repatriëring ga ik mijn celstraf uitzitten in België, maar dat doet mij niets. Ons land is een poefscheet in vergelijking met de gevangenis in San Pedro.”

Benjamin Feys noemt zichzelf nog de man die zich opwerpt tegen het establishment.

“Ik wil de man zijn van de middenstand. Politici in ons land zouden mij moeten vrezen. Wees een activist en sluit je aan bij mij. Dat is mijn bedoeling met Radio Face.” (MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier