Benefietfestival voor voedselhulp in Afrika

We herkennen de organisatoren v.l.n.r.: Ershad, Amir, Sarah, Mustafa, Mariam, Laurena en Annisa. © JVGK
Redactie KW

Op zaterdag 1 juli organiseert groep ‘Grenzeloos’ in V-Tex Kortrijk een benefietfestival ten voordele van de voedselhulp in Jemen, Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan, waar momenteel hongersnood heerst.

Grenzeloos is een groep jongeren die een steentje wil bijdragen in deze diverse wereld. Het doel van Grenzeloos is het organiseren van verschillende evenementen die het samenleven bevorderen over de grenzen heen. “We doen dat uit engagement en solidariteit. Door die acties hopen we onze samenleving te sensibiliseren voor actuele problematiek. Grenzeloos staat voor ‘onze hulp kent geen grenzen'”, zeggen Annisa, Laurena, Mariam, Sarah, Amir, Ershad en Mustafa.

30 miljoen levens in gevaar

Met hun eerste project zetten ze zich in voor de hongersnood in Afrika: Zuid-Soedan, Somalië, Nigeria en Jemen. “Er is daar dringend hulp nodig voor zo’n 30 miljoen mensen die in levensgevaar verkeren”, aldus Sarah. “Wij willen graag samen met de mensen helpen om een steentje bij te dragen voor Consortium 12-12, dat er noodhulp verleent.”

Zo organiseren ze het benefietfestival op 1 juli. Er zijn optredens van Lotfi, Zineb Ben, Sadik en Michaël Wittouck. “Er is ook een breakdanceshow van de lokale groep Joined Forces”, zegt Mariam. Daarnaast is er ook kinderanimatie, een minivoetbaltornooi, een springkasteel, boekenverkoop, henna, closet sale, documentaire en Turban workshop, waar je uitheemse hoofddoeken leert opzetten. “Wie honger heeft kan terecht in de wereldkeuken om verschillende receptjes te proeven.”

De groep werkte drie maand aan het project. “Je moet ook denken aan verzekering, plaats, geluid, bekertjes, veiligheid, sponsoring, affiche…”

Benefietfestival aan Poortgebouw V-Tex

Om het festival te promoten maakte Grenzeloos tientallen flyers en een promoclipje voor de sociale media. “Ik kon Bavikhovenaar Wim Opbrouck strikken om dat te doen. Hij wilde daar onmiddellijk aan meewerken en ik mocht naar zijn loft om te filmen”, vertelt maker Amir.

“Voor ons promoclipje konden we Wim Opbrouck strikken”

Het benefietfestival heeft plaats in het Poortgebouw V-Tex aan de Pieter De Conincklaan 23 van 13 uur tot 23 uur. “Bij slecht weer kunnen we terecht in het gebouw zelf”, verzekeren de jongeren.

Kaarten kosten 5 euro in voorverkoop en 6 euro aan de deur. Je kan die aankopen bij de leden van de groep, via hulpzondergrenzen@hotmail.com of bij Crispy Chicken Kortrijk. Onder de 12 jaar is het benefiet gratis. Het benefietfestival is ook te volgen op Facebook.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier