Benefietconcert in Poperinge voor leerkrachten die naar Nepal trekken

Redactie KW

Op zaterdag 19 maart om 19.30 uur heeft in de St.-Bertinuskerk een benefietconcert plaats ten voordele van de Actie Scholen Nepal. Het Waregems Kamerorkest De GeVoelige Snaar en het vocaal sextet Falamingo staan op het podium.

Het betreft een initiatief van De Scholen van De Lovie De Pinker uit Poperinge. Tijdens de komende paasvakantie gaan Guido De Meyer (logopedist uit Reningelst), Ann Deturck (kinesiste uit Roesbrugge) en de leerkrachten Hilde Ketels (Rumbeke), Nele Spriet (Watou) en Liesbeth Vandermarliere (Poperinge) naar Nepal om er te werken als vrijwilligers in het Nepalees-Vlaams onderwijsproject ‘Gewoon van buiten, buitengewoon van binnen’.

Leerkracht Nele Spriet van De Pinker: “Onder leiding van Paul Viaene uit Dikkebus, voormalig leerkracht in onze school, en stichter en grote bezieler van dit project, is het de bedoeling om het onderwijs aan kinderen met een beperking in de school van ‘Quality of life Nepal’ in Sarangkot en in het ‘Navjyoti Center’ in Kathmandu te verbeteren door de leerkrachten vorming, begeleiding en ondersteuning te geven. Om kwaliteitsvol onderwijs uit te bouwen is er een grote nood aan aangepast didactisch materiaal en aangepaste infrastructuur. De recente aardbeving heeft ook voor heel wat schade aan de schoolgebouwen gezorgd.”

Het Waregems Kamerorkest De GeVoelige Snaar brengt onder leiding van Paul De Meyer samen met het vocaal sextet Falamingo werken van Vivaldi, Grieg, Gershwin, Mozart en Mendelssohn.

De opbrengst van het concert gaat integraal naar de aankoop van schoolmateriaal en het inrichten en aanpassen van de klaslokalen aan de specifieke behoeftes van de leerlingen met een beperking.

(AHP)

>> Kaarten in voorverkoop kosten 10 euro en zijn te reserveren via g.de.meyer@skynet.be of 057/33 68 74. Aan de deur betaalt men 12 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier