Benefiet voor zieke politie-inspecteur brengt 12.500 euro op: “We hoopten hooguit op 2.000 euro”

Andy met de cheque in de handen in het gezelschap van organisatoren Ruben De Jonghe, Jelle Vandenberghe en Thomas Tavernier. © MM
Redactie KW

Vrienden, familie en collega’s van Andy Van Coppernolle (27), die werkt bij de politiezone Brugge, zamelden het geld begin deze maand in tijdens een 12-urenloop aan de Sint-Pietersplas in Brugge.

Sinds zijn zestiende sukkelde Andy met warmtestralen in zijn benen. In de zomer van 2015 werd de pijn erger. De twintiger raadpleegde verschillende specialisten en dokters, maar steeds zonder resultaat. “Niemand kon vertellen wat er met mijn lichaam aan de hand was. Ze hadden dergelijke symptomen nog nooit gezien”, getuigt Andy. Na maanden vol onderzoeken en testen volgde in april dan toch de harde diagnose: een zeldzame tumor in zijn ruggenmerg. “Een stukje tumor lag te dicht tegen een zenuw om operatief te verwijderen. Om te vermijden dat ik verlamd zou raken, werd geprobeerd om de laatste resten van het gezwel met radiotherapie te verwijderen.” Sindsdien kan Andy enkel geduld uitoefenen en hopen dat de zenuw volledig herstelt.

Benefiet

Om hun zieke collega een hart onder de riem te steken organiseerden enkele collega’s van de politiezone Brugge een benefiet. Tijdens een 12-urenloop konden lopers gesponsord worden én was er heel wat randanimatie voorzien. In totaal liepen 315 lopers meer dan 2.500 kilometer. De opbrengst is om bij te duizelen: 12.500 euro. Andy Van Coppernolle was erg onder de indruk van het bedrag. “Ik kan jullie niet genoeg bedanken. Het bedrag op zich was voor mij niet zo belangrijk, al is dat wel indrukwekkend. Het mooiste voor mij was het gevoel dat iedereen die dag aanwezig was om mij te steunen. Daardoor voelde ik me al heel wat beter”, zegt Andy.

Ook de organisatoren hadden zo’n grote opbrengst niet verwacht. “In het begin dachten we aan een bedrag van zo’n 2.000 euro. Tijdens de benefiet zelf hadden we wel het gevoel dat we meer konden inzamelen. Maar 12.500 euro overtreft onze stoutste dromen”, getuigt Ruben De Jonghe, collega van Andy en een van de drijvende krachten achter de benefiet.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier