Benefiet voor zieke Ky-Mani (5) uit Sint-Andries is groot succes geworden

05/05/17 om 20:49 - Bijgewerkt om 20:47

Meer dan 200 motards kwamen afgezakt naar de benefiet.

Benefiet voor zieke Ky-Mani (5) uit Sint-Andries is groot succes geworden

Meer dan 200 motards hebben donderdagavond deelgenomen aan het benefiet voor de kleine Ky-Mani (5) uit Sint-Andries. Hun doelstelling - de 1.000 euro recupereren die eind maart gestolen werd uit de woning van zijn ouders - werd ruimschoots overschreden. "Het was echt een overrompeling. We hadden dit niet verwacht", zegt organisator Felix Laroy.

Ronkende motoren, blinkende carrosserie en meer dan tweehonderd aanwezigen met een groot hart. Alles was donderdagavond aanwezig voor een geslaagde benefiet voor Ky-Mani (5), die met een zeldzame auto-immuunziekte kampt. De parking van de site Oud Sint-Jan in Brugge was het afspreekpunt voor een rondrit met de motor. De inschrijving bedroeg 10 euro. "Op voorhand hoopten we op 100 deelnemers. Maar het is meer dan het dubbele geworden", glundert Felix Laroy, tevens familielid van Ky-Mani. De deelnemers vertrokken na hun inschrijving voor een motortocht van 70 kilometer. Ook Ky-Mani zelf kon meerijden en genoot zichtbaar van het avontuur. De totale opbrengst loopt op tot een veelvoud van het gestolen geld.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!