Benefiet voor Joeri van Hoge Kouter groot succes

De benefiet voor Joeri werd een succes. © LOO
Redactie KW

Zaterdag had in de Hoge Kouter een benefiet plaats voor Joeri Verbeeck, het slachtoffer van een dodehoekongeval. In de marge van het benefiet organiseerde leerkracht Stijn Soetaert een veiling met truitjes van wielerkampioenen. Dat bracht 935 euro op.

Op 23 april werd de 17-jarige Joeri Verbeeck uit Heule bij een dodehoekongeval door een vrachtwagen ettelijke meters meegesleurd. Hij liep hierbij erg zware verwondingen op. Na meerdere operaties revalideert Joeri nog altijd. “Om zijn zelfstandigheid en zijn comfort te vergroten heeft hij bepaalde middelen nodig, waarin de verzekering niet tussenkomt. Bijvoorbeeld de extra kosten van een hersengestuurde armprothese. Wij willen als organisatie een steentje bijdragen”, zegt Stijn.

KAMPIOENEN

De truien van Bauke Mollema en Dieter Vantourenhout, geschonken door Vriendengroep De Rollende Ronde, brachten 40 en 50 euro op. De truitjes van Alberto Contador, Sep Vanmarcke, Eli Iserbyt en Stijn Devolder, die elke een truitje schonken brachten 100, 110, 120 en 200 euro op. Het shirt van de nationale ploeg geschonken door Sep bracht 100 euro op en dat van Cancelarra geschonken door Dirk Demol 200. “De eindsom van 935 euro is een erg mooi resultaat. Het leuke is dat de truien via Bavikhove – Cancelarra Devolder en Iserbyt – samen 510 euro opbrengen”, aldus Stijn. “De aanwezige journalisten en fotografen hebben afgesproken de totale som boven de 1.000 euro te tillen. Fantastisch.”

Tijdens de benefietdag was er ook spaghetti voorzien. Ruim 450 eters tekenden present. Ook de koffie en taart werd een succes. Bij het hamburgerkraam schoven ruim 50 gegadigden aan. “We zijn erg tevreden met de opkomst en het resultaat”, zeggen de ouders van Joeri. “We zijn echter ook blij dat we Joeri nog bij ons hebben. Het kon veel slechter afgelopen zijn.” De verrassing van de dag was een onaangekondigde ‘acte de présence” van enkele leden van KV Kortrijk. Een dolgelukkige Joeri kreeg van hen een truitje aangeboden.

(Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier