Benefiet kan jongen die arm verloor na dodehoekongeval aan hersengestuurde prothese helpen

GF
Redactie KW

In De Warande wordt op 21 en 22 augustus een benefiet georganiseerd voor Joeri Verbeeck, de 17-jarige Heulenaar die op 23 april het slachtoffer werd van een dodehoekongeval op de Ringlaan in Kuurne.

Joeri Verbeeck werd 600 meter meegesleurd en verloor hierdoor zijn rechterarm, drie vingers van zijn linkerhand en zijn linkeroog. Na een coma en weken intensieve zorgen, verblijft Joeri vandaag op de afdeling pediaterie van het UZ Gent. “Omdat Joeri iets zelfstandiger zou kunnen leven, krijgt hij binnenkort als eerste in België binnenkort een hersengestuurde armprothese”, zeggen zijn ouders Tony Verbeeck en Martine Demely. “Maar die kost veel geld.”

Daarom is er op 21 en 22 augustus een benefiet in De Warande. Christophe Vanderplancken zal er 24 uur op rollen rijden en Francis Rodenbach – die zelf een beenprothese heeft – zal er twee uur wandelen. Beide heren laten zich hiervoor sponsoren. Er zijn ook enkele muziekoptredens en de kinderen kunnen zich uitleven op springkastelen.

De ouders en broers willen zoveel mogelijk geld inzamelen
De ouders en broers willen zoveel mogelijk geld inzamelen© NVH

Met Joeri gaat het intussen al wat beter. Hij kan zelfs al opnieuw wandelen. “Joeri geeft niet snel op”, zegt broer Stijn. “Hij heeft maar enkele vingers meer, maar vindt zelf trucjes uit om toch maar op de tablet te kunnen tokkelen. Hij revalideert goed en mag tijdens het weekend al eens naar huis komen. Hij zal dus ook aanwezig zijn op de benefiet.”

(NVH)

>> De benefiet voor Joeri start op 21 augustus om 16 uur. Op 22 augustus vanaf 12 uur in De Warande, Heirweg 132 in Heule.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier