Benefiet in Sint-Eloois-Vijve brengt 17.413,86 euro op voor kankerpatiëntje Victoria

Op de foto zien we Viktoria met haar ouders en broertje, initiatiefneemster Stéphanie D'hondt, directeur Tony Sabbe en schepen Jo Neirynck. © Foto IVD
Redactie KW

Een benefiet, georganiseerd door de Werkgroep in Sint-Eloois-Vijve, bracht een mooie som geld op voor kankerpatiëntje Victoria. De ouders van het zieke meisje kregen vrijdagavond een cheque van 17.413,86 euro.

De 9-jarige Victoria werd voor de derde keer door kanker getroffen. Naast de extra zorgen en verzorging dat het meisje nodig heeft, betekent dat voor de ouders ook een financiële opdoffer. Stéphanie D’hondt van het kinderdagverblijf ‘Nellie en Cesar’, waar Kristof, het jongere broertje van Viktoria verblijft, merkte al heel snel dat de ouders het zowel op psychisch als op financieel vlak erg moeilijk hadden met de verschrikkelijke ziekte van hun dochtertje.

Na overleg met haar echtgenoot Thomas Bruyneel besliste Stéphanie om deze mensen te helpen. Familieleden en vrienden werden opgetrommeld en er werd vrij snel besloten om een benefiet te organiseren voor Viktoria en haar ouders. Tony Sabbe, directeur van de stedelijke basisschool, waar Viktoria school loopt, was meteen bereid om de schoolinfrastructuur ter beschikking te stellen en ook schepen Jo Neirynck zette zijn schouders onder dit project.

De benefiet vond plaats op zaterdag 19 september en er werd een ontbijtwandeling, een spaghetti- en een kippenfestijn georganiseerd, waarvoor ruim 700 deelnemers kwamen opdagen. Met daarnaast ook een tombola met meer dan 1000 prijzen, gesigneerde voetbaltruitjes van Zulte Waregem, die per opbod verkocht werden en kalenders bracht de benefiet uiteindelijk 17.413,86 euro op. “Dat bedrag zal integraal gebruikt worden voor de betaling van de ziekenhuisfacturen van Viktoria”, verklaarden de leden van de Werkgroep.

(IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier