Bellewaerde viert Halloween dit jaar op z'n Mexicaans

23/09/15 om 23:06 - Bijgewerkt om 23:06

'Fiësta Mortal' is gebaseerd op het Mexicaanse feest 'dia de los muertos' en verwelkomt een geheimzinnige begrafenisondernemer, maar ook trollen, heksen, zombies en moordlustige dokters.

Bellewaerde viert Halloween dit jaar op z'n Mexicaans

Na enkele jaren griezelig (on)gedierte tijdens ZoorRror, kiest het pretpark dit jaar voor een ander thema voor de Halloweenperiode en inspiratie daarvoor vonden ze bij de 'dia de los muertos', het feest van en voor de doden in Mexico. Ceremoniemeester in Bellewaerde Park wordt 'Don Eduardo de los Muertos', een mysterieuze begrafenisondernemer. In zijn zog sluipen ook weer trollen, heksen en zombies het park binnen, en zelfs moordlustige dokters en krankzinnige kampeerders. Het lijkt Tomorrowland wel!

Bellewaerde viert Halloween dit jaar op z'n Mexicaans

De kleinsten moeten trouwens niet bang zijn (hoewel, da's toch een klein beetje de bedoeling natuurlijk), voor hen palmt een kudde kleurrijke (en grappige) trollen een deel van Bellewaerde in.

'Fiësta Mortal' brengt uiteraard ook weer enkele extra attracties met zich mee en andere bekende toppers krijgen een ietwat ander kleedje aangemeten. Goed om je als vanouds dood te schrikken of je een breuk te lachen. Wie met een medische klacht of een etterende wonde zit, kan zich bijvoorbeeld aanmelden in het 'Hospital Fa(n)tal', al is dat gezien het personeel en de aanwezige andere patiënten daar uiteraard volledig op eigen risico. Hetzelfde geldt voor Camping Mortal, waar de levende doden wat rust proberen te vinden, en het Freaky Forest, alwaar je quasi zeker betoverd raakt. Helaas niet door ranke bosnimfen of elfjes, dan wel door een schare griezelige (en lelijke) heksen...

Bellewaerde viert Halloween dit jaar op z'n Mexicaans

© Copyright Piet-Hein Out

Verder programmeert Bellewaerde ook de 4D-film Haunted House en een unieke 'Mortal Nightmares Show'. De show is in 2012 uitgeroepen tot beste illusieshow ter wereld tijdens de officiële Wereldkampioenschappen Magic. Een aanrader dus.

Halloween Fiësta Mortal kan gevierd worden op 24 en 25 oktober, en daarna van 31 oktober t.e.m. 8 november, telkens van 10 tot 18 uur. Op 24, 25 en 31 oktober, en op 1, 2 en 7 november zijn er nocturnes tot 21 uur, die avonden worden afgesloten met een spetterende vuurwerk.

(FV)

>> Meer info : www.bellewaerde.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!