Bellewaerde pakt uit met regenverzekering voor pretparkbezoekers

Redactie KW

Pretpark Bellewaerde in Ieper voert vanaf 3 oktober een ‘regenverzekering’ in: wie 2 euro extra betaalt en tijdens zijn bezoek minstens 4 millimeter regen te verwerken krijgt, mag op een andere dag gratis naar het park terugkeren.


Iedereen die een bezoekje aan Bellewaerde plant kan zich vanaf nu voor 2 euro verzekeren tegen regenweer. Regent het tijdens hun bezoek aan Bellewaerde, tussen 10 uur en het sluitingsuur, meer dan 4 mm (= 1 uur harde regen), dan krijgen de verzekerde bezoekers een gratis ticket om het park op een andere dag opnieuw te bezoeken.

De neerslaghoeveelheid wordt gemeten met behulp van een geijkte pluviometer in het park. Op basis van de metingen van het toestel wordt bepaald of de regenverzekering wordt toegekend. Bij meer dan 4 mm regen, krijgen de verzekerde bezoekers automatisch een e-mail met een gratis ticket.

Praktische informatie

Voor slechts 2 euro kan de regenverzekering afgesloten worden aan de kassa voor het park betreden wordt. Met deze service wil Bellewaerde de kwaliteit van een parkbezoek garanderen en zo iedereen de kans geven om het park op een zonnige dag te ontdekken.

“Ons pretpark is nog open tot 2 november. Nadien gaan we dit initiatief evalueren”, aldus marketing communications manager Kristof Louagie. “Is die evaluatie positief, dan starten we volgend seizoen vanaf dag 1 opnieuw met die regenverzekering. Ook in het voorjaar kunnen er regenbuien voorkomen, en zoals deze zomer heeft bewezen ook in juli en augustus.”

Wie hoopt om telkens opnieuw te kunnen terugkeren, komt echter bedrogen uit. “De regenverzekering geldt enkel op betaalde tickets, niet op gratis verkregen tickets. Ook de abonnees kunnen hier niet van genieten, aangezien zij sowieso kunnen terugkomen.”

Aan de infostand in het park zal ook een scherm worden opgesteld, waar de ‘regenstand’ te volgen zal zijn.

(FJA)