Bellewaerde investeert 17 miljoen in indoorwaterpark

19/05/17 om 11:10 - Bijgewerkt om 11:08

Moederbedrijf Compagnie des Alpes geeft groen licht voor de bouw van een gloednieuw indoorwaterpark in Bellewaerde en voorziet daarvoor 17 miljoen euro. De werkzaamheden zullen anderhalf jaar in beslag nemen. Opening is voorzien in het voorjaar van 2019.

Bellewaerde investeert 17 miljoen in indoorwaterpark

Het gloednieuwe indoorwaterpark, dat Bellewaerde Aquapark zal heten, heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. De volledige site zal zo'n 3.000 m² zijn en zich op de parking aan de Meenseweg bevinden. In Bellewaerde Aquapark zullen verschillende waterglijbanen en waterspeeltuigen geplaatst worden in een oase van groen. Ook de allerkleinsten worden niet vergeten met een speelzone en peuterbad op hun maat. Ouders zullen dan weer kunnen relaxen in de vele strandstoelen en de welnesszone. Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs onder meer een grot en tal van watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

Grootste investering ooit

De werkzaamheden voor Bellewaerde Aquapark zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019. De komst van Bellewaerde Aquapark betekent meteen de grootste investering ooit voor Bellewaerde. Voor het volledige project is er 17 miljoen euro voorzien. "Meerdere marktstudies toonden het potentieel van de combinatie van Bellewaerde met een indoorwaterpark", zegt Stefaan Lemey, algemeen directeur van Bellewaerde. "Het ganse Bellewaerdeteam is dan ook trots dat we dit belangrijke project kunnen realiseren. Dit bevestigt tevens dat onze aandeelhouder Compagnie des Alpes gelooft in onze site en onze strategie. Het aquapark zal een positieve impact hebben op Bellewaerde en op de werkgelegenheid, aangezien er minimum tien extra mensen zullen aangeworven worden."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!