Belgische titel voor ‘Pipi Langkous’ op BK Levende Standbeelden

Het volledige podium met de winnaars. © FRO
Redactie KW

Het was zondagnamiddag opnieuw op de koppen lopen in het Oostendse Louisakwartier ter gelegenheid van de jaarlijkse Toog- en Tafelhappening.

Tegen democratische prijs kon naar hartenlust geproefd worden van de heerlijke hapjes en drankjes. Grote blikvanger van deze gastronomische happening werd het zeventiende BK Levende Standbeelden, met deelname van zestien artiesten uit België en Nederland. Het publiek amuseerde zich te pletter met de schitterende acts van twee ladderartiesten, de superintelligente ‘zakenvrouw’, Charlie Chaplin en onder andere de ‘chagrijnige vent’. De jury had het niet makkelijk om de juiste prijs aan de juiste artiest toe te kennen. Na lang beraadslagen werd uiteindelijk beslist de Belgische titel ter waarde van 200 euro toe te kennen aan de act ‘Pipi Langkous’, gespeeld door de 26-jarige Veronique Dierckx uit Brasschaat. Ze is al twee jaar actief op straat en pakte in Oostende haar eerste grote prijs.

De Nederlanders gingen met de grote prijzen lopen: Jon Hoogenboom uit Roelofarendsveen (Zuid-Holland) pakte de eerste prijs met zijn ‘wieler-act’ Boem Is Ho, goed voor 800 euro. De act ‘Een chagrijnige vent’ (Kris Doo uit Oss) werd beloond met de tweede prijs én de publieksprijs, samen goed voor 750 euro. De derde prijs ging naar ‘The Granny’ (geacteerd door Amy Poolman uit Arnhem), goed voor 400 euro. Afke Westdijk uit Arnhem speelde ‘De Zakenvrouw’ en won 300 euro met haar vierde prijs. De publieksprijs bij de kinderen werd toegekend aan Amber Houtzager (act Windkracht 10). Het BK Levende Standbeelden is een organisatie van Taverne ‘t Botteltje, in samenwerking met Toerisme Oostende.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier