Belgisch fregat Louise-Marie redt 118 vluchtelingen nabij Libische kust

29/06/17 om 19:34 - Bijgewerkt om 19:34

Het Belgische fregat Louise-Marie heeft donderdag 118 vluchtelingen gered nabij de Libische kust, zo heeft Defensie meegedeeld.

Belgisch fregat Louise-Marie redt 118 vluchtelingen nabij Libische kust

Fregat F931 Louise-Marie © Mil.be

Op aangeven van een EU-vliegtuig bracht de Louise-Marie de 118 opvarenden van een rubberbootje van 15 meter aan boord. Tijdens de twee uur durende operatie werden onder meer een boreling van één week oud, drie jonge kinderen, vier adolescenten en zes vrouwen gered.

De opvarenden zijn voornamelijk afkomstig uit Guinea-Conakry, Mali en Ivoorkust. Ze verkeerden in goede gezondheid. Aan boord van het fregat kregen ze eten, drinken en verse kleren. Ook is een snelle medische controle uitgevoerd. Ze worden volgens Defensie overgebracht naar een schip van het Europese grensbewakingsagentschap Frontex, dat ze "naar een veilige haven" overbrengt.

Volgens Defensie werd de rubberboot van bedenkelijke kwaliteit gevonden op 30 mijl van de Libische kust. De boot had een voorraad aan brandstof aan boord, maar geen reddingsvesten.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!