Beleeft Otegem nu al hét weekend van het jaar?

Redactie KW

De inwoners van de Zwevegemse deelgemeente Otegem tellen de uren af. Ze staan voor mogelijk het belangrijkste weekend van het jaar.

De organisator van de cross Eddy Defoor, voorzitter van Otegem Boven Willy Ovaere en Cheyenne Deconinck, kandidate Miss België. (Foto GVZ)

Een dikke week na het aftellen tot het nieuwe jaar, hebben de Otegemnaars opnieuw twee zaken om naar uit te kijken. Sommigen tellen de uren af naar zaterdagavond, eerder middernacht om te weten of Cheyenne Deconinck het kroontje van Miss België op haar hoofd mag zetten. Zaterdagavond vindt immers de verkiezing van Miss België plaats in het Plopsatheater in De Panne. Cheyenne is één van de dertig finalistes.

Tegelijk is Otegem zich aan het klaarstomen voor de Betafence Cyclocross van maandag aanstaande. Deze veldrit, die jaarlijks een massa kijklustigen mag verwelkomen, is meteen een herkansing van het Belgisch Kampioenschap van zondag. De organisatoren van Otegem Boven hopen alvast dat de Belgisch kampioen zijn tricolore truitje komt showen op het Otegemse parcours. Daar is veel kans toe, want de volledige Belgische veldrijderstop (op Sven Nys na) tekent present.

Wie weet mag een Otegemse Miss België een ruiker bloemen overhandigen aan de kersverse Belgisch kampioen, of andersom…