Bekende Tieltenaar Marc Debruyne (55) verliest strijd tegen huidkanker

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Zaterdagmiddag vernamen we het droevige nieuws dat Tieltenaar Marc Debruyne, bekende Tieltenaar en ex-medewerker van Krant van West-Vlaanderen, op 55-jarige leeftijd overleden is.

Marc Debruyne heeft de strijd tegen agressieve en ongeneeslijke huidkanker verloren. Jarenlang hanteerde hij als journalist zijn scherpe pen voor onder andere Het Nieuwsblad, Deze Week en Krant van West-Vlaanderen, maar de man is zo mogelijk nog beroemder als een van de drijvende krachten achter Die Orginal Dorfmusikanten uit Pittem.

Ruim een maand geleden getuigde Marc nog over zijn vreselijke ziekte in ‘zijn’ Krant van West-Vlaanderen. Toen was al bekend dat hij nog slechts enkele maanden te leven had. “Persoonlijk hoop ik om het einde van dit jaar te halen”, vertelde hij toen. “Straks wil ik ook mijn eigen uitvaartplechtigheid al vorm geven. Allesbehalve gemakkelijk, maar ik probeer het te doen. Je kan je niet voorstellen hoeveel keer ik al vanuit het niets ben beginnen huilen. Andere mensen van 55 jaar oud kijken stilaan uit naar hun pensioen en weten dat er nog een pak goede jaren op hen afkomen. Bij mij is het straks einde verhaal”, aldus de pakkende getuigenis van begin april.

“Ik hoop dat de Dorfmusikanten ook na mij een hechte bende vrienden blijven, want daarin schuilt de kracht van onze vereniging. Uiteraard in combinatie met kwaliteitsmuziek brengen, maar samen plezier beleven is minstens even belangrijk. Als ik straks van hierboven naar het volgende Heimatkonzert kan kijken en ik zie dat alles op wieltjes loopt, zal ik een gelukkig mens zijn”, vertelde Marc toen nog.

Marc Debruyne laat een echtgenote en twee zonen achter. De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 2 juni om 11 uur in de parochiekerk van Pittem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier