Bekende horecaman uit Oostende aan de beterhand na maanden in het ziekenhuis

Heidi Ruysschaert en Alain Tournoy. (Foto MF) © Foto MF
Redactie KW

Horecagezicht Alain Tournoy uit Oostende lag afgelopen zomer bijna vijftig dagen in het ziekenhuis.

Het kortetermijngeheugen van horecaman Alain Tournoy is aangetast door het zuurstoftekort dat hij had tijdens zijn hartstilstand. “Sommige dingen is hij gewoon vergeten. We zaten op de iPad te tokkelen in onze camper in de buurt van Gent. Opeens zag ik Alain naar adem happen en onwel worden. Dan ben ik naar buiten gelopen en heb ik de ambulance gebeld. Een cameraploeg van VTM volgde de reddingsactie. De beelden waren te zien in Helden van Hier”, klinkt het bij partner Heidi Ruysschaert.

Drinken en leven met mate

“Ik herinner me nog dat ik flauwviel, maar daarna weet ik niet veel meer. Ik ben wakker geworden in het ziekenhuis. We stonden niet ver van het AZ Sint Lucas in Gent geparkeerd met de camper. Daar lag ik twee dagen in coma en daarna volgden nog twee weken op de afdeling midcare. Half augustus volgde normaal een operatie voor de inplanting van een defibrillator in het UZ in Gent, maar toen hadden ze een abces gevonden onder mijn oksel. Die moest eerst genezen. Dan volgde nog een recuperatie in het AZ Damiaan in Oostende”, stelt Alain.

“We zijn maandenlang onderweg geweest vooraleer de defibrillator geplaatst kon worden. Ik heb de hele zomer in het ziekenhuis gelegen, je kan niet geloven hoe blij ik was dat ik daar buiten was. Hopelijk gebeurt zoiets nooit meer. Of ik bepaalde dingen niet meer kan of mag? We leven eigenlijk nooit echt exuberant. Misschien denken de mensen dat, onterecht. We drinken wel graag een teusje, maar altijd binnen de grenzen en met mate. Ik heb altijd gematigd gedronken en geleefd, maar in de liefde was ik hevig (lacht).

Tegen de schenen schoppen

Koestert de horecafiguur nog bepaalde plannen? “We doen dit jaar weer mee aan Winterijs op het Wapenplein. Wat na de eindejaarsperiode? Ik word straks 50 jaar. Ik zie het veel jonge gasten niet doen wat ik gedaan heb. Al 30 jaar mag ik overal binnenkomen, ik heb nooit iemand kwaad gedaan. Wel deed ik altijd mijn goesting en gedacht. Je hebt altijd wel mensen die tegen je schenen schoppen. Ik heb niemand vermoord of een aanslag gepleegd, ik ben met plezier overal welkom. Om vandaag nog grote dingen te doen? Ik weet het niet”, aldus Alain Tournoy.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier