Bekend horecakoppel uit Poperinge viert briljanten jubileum

Redactie KW

Gerard Vroman (91) en Dina Desmet (86) uit de Doornstraat vierden het feit dat ze 65 jaar getrouwd zijn.

Gerard is afkomstig uit Ingelmunster, Dina uit Izegem. In 1972 verhuisden ze naar Poperinge, waar ze in de Ieperstraat het hotel-restaurant Palace gingen uitbaten. Toen was er, tot eind jaren tachtig, ook nog een cinemazaal aan verbonden.

In 1973 startte kokkin Dina met het serveren van hoppescheuten, gerechten waarvoor Poperinge nu alom geroemd wordt. In 1975 werd het hotel compleet vernieuwd, en openden ze ook het restaurant De Hommelkeete in de Hoge Noenweg. Dina stond ook aan de wieg van het moderne toerisme in Poperinge. Ze was voorzitter van Horeca Poperinge-Heuvelland, een bloeiende vereniging waarvan ze nu erevoorzitter is. Tevens was Dina medestichter van de Keurbroederschap De Witte Ranke, die instaat voor de promotie van de hop, de hopscheuten, het bier, het toerisme en Poperinge in het algemeen. Zij lanceerden tal van nieuwe streekgerechten, en organiseren om de twee jaar een wedstrijd voor juniorkoks. In 1986 lieten ze de zaak Palace over aan dochter Trui.

Het echtpaar kreeg twee dochters: Carine en Trui. Er zijn vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Met Sinterklaas wordt nog een zesde achterkleinkind verwacht.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier