Bekend Brugs café The Vintage heropent dit weekend

Redactie KW

“In de meeste families nemen de kinderen de horecazaak van hun ouders over, maar in The Vintage is het net andersom”, grapt Frank Demeyere. Vanaf zaterdag 1 april is hij het nieuwe gezicht van dit bekende Brugse café. “Ik heb de zaak een opfrisbeurt gegeven, er zijn nieuwe vrouwvriendelijke toiletten, maar voorts houd ik vast aan de stelregel ‘never change a winning formula’.”

Frank Demeyere (52) is de vader van Lowie (17) en Lisa (25), die samen met haar echtgenoot Vincent De Jaegher (36) eind februari afscheid namen van deze hotspot, gelegen aan ‘t Zand. Sinds enkele weken baten zij De Kelk in Langestraat uit. “Ik heb ervaring in de horeca, maar eerder voor dan achter de toog”, lacht Frank Demeyere. “Tijdens mijn beroepsloopbaan heb ik twintig jaar lang een superette uitgebaat aan het Graaf Visartpark en tien jaar lang als chauffeur in Wallonië gereden voor Aquality, een transportbedrijf uit Zeebrugge. Ik was aan een carrièreswitch toe. Aangezien ik vaste klant was in The Vintage en Lisa en Vincent De Kelk hadden gekocht, zag ik een opportuniteit om The Vintage over te nemen. Iets waar ik niet lang over getwijfeld heb.”

Authentieke bruine kroeg

Ondertussen stak Frank Demeyere The Vintage in een nieuw kleedje. Met bordeauxrood, limoengroen en fleurig behangpapier zal hij er alles aan doen om een gezellige sfeer te creëren. De vertrouwde platenhoezen van weleer maakten plaats voor nieuwe kaders en foto’s. “Ik zal niet aan het concept raken. Het blijft een authentieke bruine kroeg met sfeervolle muziek, een warm interieur en maar liefst zestig biersoorten. De tv-schermen blijven hangen voor voetbal- en wielerliefhebbers. Enkel de sanseveria’s zullen voortaan wat meer water krijgen”, voegt Demeyere eraan toe. “Fidel, de vertrouwde Engelse bulldog van Vincent, wordt vervangen door Ruff, toevallig hetzelfde ras.”

Uitstekende locatie

Frank Demeyere rekent op het vertrouwde personeel en op zijn zoon Lowie om hem een handje te helpen. Of hij niet vreest dat veel voormalige regulars van The Vintage voor De Kelk zullen kiezen? “Niet echt. Ik vermoed dat velen beide zaken zullen bezoeken en dat zowel jong als oud de weg naar The Vintage zal vinden. Bovendien wordt ‘t Zand nog aantrekkelijker en blijft The Vintage een uitstekende locatie om een café uit te baten”, besluit Demeyere verwachtingsvol. The Vintage zal elke dag, behalve op maandag, open zijn vanaf twaalf uur tot sluitingstijd.

(svv)