Bejaardenwoningen op Kafhoek in Moorsele krijgen andere bestemming

Redactie KW

In het kader van het woonzorgproject MO2-zuurstof voor Moorsele neemt het OCMW van Wevelgem enkele maatregelen.

In de Minister de Taeyelaan wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een nieuwbouwproject van tien sociale woningen en twee daarvan worden gereserveerd voor rolstoelgebruikers. “Die woningen zijn geschikt voor een alleenstaande of een koppel”, legt Sylvie Desmet uit. “De eerste toewijzing wordt voorzien in 2015, maar inschrijven op de wachtlijst kan vanaf nu. Daarnaast besliste het OCMW om de vier bejaardenwoningen op de Kafhoek (zie foto) in Moorsele te herbestemmen tot woningen met woonondersteuning. In de huurovereenkomst wordt de voorwaarde tot een begeleidingsovereenkomst opgenomen.”

Elke begeleidingsovereenkomst zal uniek zijn en daarom wordt er niet gewerkt met standaarden en preferentiële partners. “De inschrijving moet gebeuren door een erkende organisatie uit de gehandicaptensector, de geestelijke gezondheidszorg of door een CAW of het Wevelgemse OCMW”, aldus nog Sylvie Desmet. “Het gaat hier ook niet om sociale woningen. De huurprijs is vastgesteld op 426 euro per maand. Momenteel is er al één woning vrij, de andere drie worden nog bewoond.”

Let’s Get Fit

In het kader van MO2, wat staat voor ‘Moorsele onder de toren’ (verwijst naar de uitbouw van een dienstverlening in Moorsele) en ‘Moorsele over de grenzen’ (verwijst naar een multidisciplinaire samenwerking), werd maandagavond ook het gezondheidstraject Moorsele, Let’s Get Fit voorgesteld. Peter is burgemeester Jan Seynhaeve. Projectleider Inge Goemaere: “Het doel is om elke Moorselenaar, jong of oud, meer te laten bewegen. Daarvoor bieden we een waaier aan laagdrempelige activiteiten aan. Eveneens belangrijk is de aandacht voor gezonde voeding.”

Moorsele, Let’s Get Fit wordt op 24 oktober gelanceerd in oc De Stekke. Inschrijven is gratis maar noodzakelijk. (AXV-foto RSW)