Bejaarde vrouw dood teruggevonden in Leopoldvaart in Damme

Zondagmorgen vonden de hulpdiensten het levenloze lichaam van de vrouw langs het water. © MM
Redactie KW

De hulpdiensten waren sinds zaterdagavond op zoek naar een vermiste vrouw in de Leopoldvaart in Damme.

Het was een ongeruste zoon die zaterdag omstreeks 21 uur alarm sloeg nadat zijn 70-jarige moeder al een hele dag niet meer was thuisgekomen. Na middernacht kwam de Sea King ter plaatse om mee te zoeken. Het zou gaan om een oudere vrouw die thuis vertrokken was met haar fiets.

De vrouw zou volgens de eerste berichten al de hele dag op pad geweest zijn. Eén van haar zonen probeerde haar lange tijd zonder succes te bereiken en sloeg alarm. De brandweer kwam meteen ter plaatse en startte de zoektocht op het water. De zoektocht werd bemoeilijkt door de duisternis, maar toch zochten de brandweerlieden urenlang op en rond het wateroppervlak.

Sea King kwam ter plaatse

Het was niet zeker dat de vrouw effectief in het water is beland. De sterke vermoedens bestonden omdat de vermiste vrouw vlak in de buurt woont van het water en regelmatig de route langs de Leopoldvaart in Damme neemt met haar fiets. De hulpdiensten speurden sinds zaterdagavond al urenlang met een bootje en verlichting op zoek naar de vrouw.

De hulpdiensten speurden sinds zaterdagavond urenlang met een bootje en verlichting.
De hulpdiensten speurden sinds zaterdagavond urenlang met een bootje en verlichting.© JVM

Iets na middernacht kwam ook de Sea King ter plaatse om mee te helpen zoeken. Volgens de brandweer was er geen concrete aanwijzing om de reddingshelikopter in te schakelen, maar werd de beslissing genomen in de hoop sneller resultaat te boeken.

Mogelijk zelfmoord

Zondagmorgen vonden de hulpdiensten het levenloze lichaam van de vrouw langs het water enkele honderden meters van haar woonplaats. Er zou geen kwaad opzet in het spel zijn. Het onderzoek loopt nog, maar op dit moment lijkt alles te wijzen naar een zelfmoord.

(MM/MF)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier