Beheerscomite rekent op steun van mensen tijdens ‘Verken mee Marke’

V.l.n.r. zien we Bert Vandierdonck, Rik De Smet en Eric Pauwels in één van de groene parels van Marke. © EDB
Redactie KW

Het beheerscomité van Marke werkt samen met ‘Marke 2010/2030’ om de verkenningstocht ‘Verken mee Marke’ te organiseren en zo inwoners dichter bij elkaar te brengen.

“De eerste aanleiding was onze prachtige omgeving rond het oc van Marke”, stelt Eric Pauwels, voorzitter van het beheerscomité. Bert Vandierdonck vult aan dat er eigenlijk heel veel groen is in Marke. “Veel Markenaren weten ook niet wat er kan en zal komen. Via drie wandelingen willen we de mensen uitdagen om mee te denken en mee te werken aan de toekomst van Marke en zorgen dat ‘Marke spreekt’. Tijdens een wandeling is het makkelijker om aan de praat te raken, en je kan ook alles visualiseren. Natuur en Bos en de provincie West-Vlaanderen deden al veel voor en in Marke, maar nu wordt ook steun gevraagd aan de inwoners zelf.”

Bossen

Het beheerscomité organiseert dit jaar drie wandelingen. De eerste verkenningstocht door Marke vindt plaats op zondag 23 april om 9.15 uur. De start en aankomst vinden plaats aan oc Marke in de Hellestraat en er wordt afgesloten met een aperitief voor wie mee wandelt. De volgende wandelingen zijn op 13 augustus en 22 oktober. “Op elk van die wandelingen kaarten we een ander thema aan”, stelt Rik De Smet. De eerste wandeling van zondag omvat drie thema’s: spelen in Marke, de Markebeek en het Preshoekbos. “Marke is de ideale uitvalsbasis om het vele groen te verkennen. We liggen dicht bij het stadsrandbos, het Preshoekbos begint op amper 400 meter van het oc en het stadsgroen Marionetten is snel te bereiken.”

Speelweefsel

Via een speellint, waarlangs je verschillende plaatsen ontdekt, wordt het speelweefsel besproken. “Het accent ligt op een drietal speelroutes die we de mensen willen laten verkennen.” De verkenningstocht door Marke loopt ook een stukje door de Markebeek, die dwars door Marke loopt. “De beek verbindt alle wijken – behalve Rodenburg – met elkaar. Deze groene ader houdt nieuwe mogelijkheden in om te ontwikkelen.” Het beheerscomité wil eigenlijk ook het oc van Marke promoten als startplaats voor wandelingen en fietstochten. “We willen de potenties die Marke heeft verbinden met het oc. Doordat ook het wijkcentrum er gevestigd is, is deze ontmoetingsplaats ook dagelijks open. Voor het thema van het Preshoekbos gaat het gezelschap met de boswachter op stap die zal vertellen over de ontwikkelingen in dat bos.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier