Behandeling van vluchtmisdrijf Passendale uitgesteld door probleem met dagvaarding

Redactie KW

De behandeling van het dossier rond het vluchtmisdrijf in Passendale is donderdag uitgesteld naar 1 februari. De vrouwelijke passagier die niet naar Polen vluchtte, kon niet worden gedagvaard. “Ze heeft nooit gewoond op het adres dat ze gedurende het hele onderzoek opgaf”, licht de openbare aanklager toe.

Op 4 september reed een Iveco Daily in Passendale een jongeman van de weg. De 21-jarige fietser was op de terugweg van een fuif toen hij op 4 september rond 3.20 uur aangereden werd in de ‘s Graventafelstraat. Het aanrijdend voertuig, met Poolse nummerplaat, nam de vlucht. Vier Polen moeten zich verantwoorden voor schuldig verzuim. De bestuurder, die samen met een passagierster naar thuisland Polen vluchtte, staat ook terecht voor onopzettelijke slagen en verwondingen en voor vluchtmisdrijf.

Een van de beklaagden was donderdag niet ter zitting. Er kon geen dagvaarding aan haar betekend worden. Ze gaf gedurende het hele onderzoek een adres op, maar heeft daar blijkbaar nooit gewoond. Er moet opnieuw gedagvaard worden op onbekende woonplaats.

De zaak wordt hernomen op 1 februari. Twee van de Poolse inzittenden zijn nog altijd aangehouden.

(Belga – Foto a-WSG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier