Begraafplaatsen in Tielt worden groener

Kevin Verfaillie en Frank Vande Voorde worden de vaste gezichten van de Tieltse begraafplaatsen. © RDC
Redactie KW

Tielt gaat de begraafplaatsen groener maken, vooral omdat geen pesticiden meer gebruikt mogen worden.

De stad Tielt zat met twee problemen op de begraafplaatsen: enerzijds mochten er geen pesticiden meer gebruikt worden, wat voor veel arbeidsintensief werk zou zorgen om alle plukjes onkruid telkens weg te krijgen van de paden. Anderzijds wou de stad een nieuw elan voor de begraafplaatsen, want de paden met grijze, kleine steentjes gaven de begraafplaats een somber beeld.

Twee maanden hard gewerkt

De stadsdiensten hebben twee maanden hard gewerkt om alle oude kiezeltjes van het oudste gedeelte te verwijderen en er in de plaats gras te zaaien. Later zullen de begraafplaatsen van de deelgemeenten hetzelfde lot ondergaan. Behalve een groenere begraafplaats, investeerde de stad ook in een pak extra urnenkelders en werd het kinderperkje herbekeken. Er komt binnenkort ook een eigen columbarium – in hout – voor bij het kinderperkje.

De stad zet vanaf nu ook twee vaste medewerkers van de technische dienst in voor de begraafplaatsen. Kevin Verfaillie en Frank Vande Voorde zijn vanaf nu de twee vaste gezichten van de Tieltse begraafplaatsen.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier