Bebloemingwedstrijd in Wevelgem in nieuw kleedje

Ook openbare plaatsen krijgen extra bloemen. Op de foto staan van links naar rechts Frank Acke, Kurt Deleu, Geert Vangheluwe, Johan Knockaert, Jan Seynhaeve,Stijn Tant, Bart Serynhaeve, Johan Deleu, Kevin Defieuw, Johan Mestdag, Alain Leplae en Geert Breughe. © RSW
Redactie KW

Wie in Wevelgem wandelt, fietst of rijdt zal ongetwijfeld al gemerkt hebben dat op heel wat plaatsen extra bebloeming werd voorzien.

De gemeente wil niet alleen bebloeming voorzien op openbaar domein, maar streeft ernaar om ook de bewoners er toe aan te zetten rond hun woning wat bloemetjes te zetten. Daarom besloot het gemeentebestuur in samenwerking met Tuinhier de jaarlijkse bebloemingswedstrijd wat te herzien.

“In het verleden keurden de drie deelgemeenten elk op hun eigen manier de ingeschreven tuintjes tijdens de bebloemingswedstrijd”, vertelt Bart Seynhaeve van Tuinhier. “Vanaf dit jaar wordt dit gelijkgesteld. Het budget vanuit de gemeente voor deze wedstrijd is ook opgetrokken. De winnaars krijgen vanaf dit jaar gemeentelijke cadeaubonnen.”

Deelnemers konden inschrijven voor een van de verschillende categorieën zoals grote voortuin 150 m², middelgrote voortuin 100 m², kleine voortuin 50 m², gevelversiering of hoeveverfraaiing “De jury houdt rekening met verschillen criteria om de tuinen te keuren”, verklaart Bart. “Zo kijken we of er genoeg diversiteit is in de beplanting en of er architectonische aspecten zijn. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de verzorging en onderhoud. In de toekomst willen we graag nog een ecologisch aspect toevoegen aan onze criteria.”

De deelnemers krijgen net zoals op school een rapport met procenten. Wie meer dan of 90 procent scoort, krijgt 25 euro. Meer dan of 85 procent is goed voor 20 euro, meer dan of 80 procent is 15 euro. Meer dan of 75 procent is goed voor 10 euro en meer dan of 70 procent geeft recht op een bon van 5 euro. “De eerste drie winnaars per categorie krijgen 5 euro extra. Zo zal per deelgemeente 75 euro verdeeld worden. Per deelgemeente is er daarnaast 300 euro voorzien. De winnaars krijgen ook een uitnodiging voor de receptie in cc Guldenberg in het najaar”, aldus Bart.

(TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier