Bebloemingscomités Reningelst en Poperinge gaan samenwerken

Redactie KW

In het CC Ghybe in Poperinge had de prijsuitreiking plaats van de Bebloemingswedstrijd 2015. Voortaan werken Poperinge en Reningelst samen.

Meer dan 200 gezinnen hadden zich vrijwillig ingeschreven tot deelname. De Bebloemingswedstrijd werd georganiseerd voor vier categorieën: voorgevelbebloeming (98 deelnemers), kleine voortuin (77 deelnemers), grote voortuin (14 deelnemers) en hoeve met uitbating (18 deelnemers).

Secretaris Ann Desagher: “De laureaten van de bebloemingsprijskamp in Reningelst werden eveneens gehuldigd. Vanaf dit jaar zullen beide bebloemingscomités nauwer samenwerken. In functie van de behaalde score werden waardebonnen verdeeld van 5 tot 12 euro. De laureaten per categorie ontvingen een gouden waardebon van 50 euro, te besteden in een lokale bloemen- of tuinzaak en werden tenslotte door schepen Kris Notebaert (CD&V) letterlijk in de bloemetjes gezet.”

Laureaten in de categorie voorgevelbebloeming werden Roger Wittouck (Poperinge) en Brigitte Lesschaeve (Reningelst). In de categorie kleine voortuin gingen de hoofdprijzen naar Dominiek D’Alleine (Poperinge) en Eric Questroy (Reningelst). Laureaten in de categorie grote voortuin werden Luc Vandevelde (Poperinge) en Daniël Desmet (Reningelst). In de categorie hoeve met uitbating waren dat Paul Soenen (Poperinge) en Wim Verdonck (Reningelst).

De Bebloemingscomités van Poperinge en Reningelst zetten zich in om mensen aan te moedigen hun gevel te bebloemen of hun voortuin te verfraaien en organiseren jaarlijks een wedstrijd voor voor categorieën. Wie het bestuur wenst te versterken of wenst deel te nemen aan de wedstrijd: contacteer de milieudienst of stuur een mailtje naar bebloeming.poperinge@gmail.com.

(AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier