“Beauvoorde is een plek waar cultuur ruimte krijgt”

© CCV
Redactie KW

In het idyllische dorpje Beauvoorde woont kunstenares Monique Mol samen met haar man Luc Moermans in de Wulveringemstraat.

Monique is kunstenares in hart en nieren en maakte in Beauvoorde haar kunstatelier annex prachtige bloementuin. In de tuin- die je overigens van juni tot september kan bezoeken- worden tal van haar beelden geëtaleerd. “Toen ik 13 jaar was begon ik met schilderen. Het was pas op mijn 37 of 38 dat ik begon met het maken van bronzen beelden. Keramiek deed ik toen ook al”, legt Monique uit.

“Wat ik vooral goed vond in Beauvoorde toen we hier kwamen wonen, waren de vele culturele activiteiten. Twee comités waren hierin de motor, namelijk de VVV-Veurne Ambacht op toeristisch vlak en Opbouwwerk IJzerstreek op cultureel vlak”, gaat Luc verder. “Zo was er toen de poëziewandeling -die nu nog steeds georganiseerd wordt- verschillende tentoonstellingen, de foor van streekspecialiteiten, enz. Veel van die initiatieven zijn al verloren gegaan. Dit komt voornamelijk door het gebrek aan creatieve vrijwillige krachten die nog wat tijd over hebben in hun drukke leven.”

(CCV – foto CCV)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier