bAZuul is kindermascotte van AZ Delta Roeselare-Menen

De kinderwebsite van AZ Delta werd gelanceerd. © Foto MPM
Redactie KW

AZ Delta Roeselare-Menen heeft vandaag een kinderwebsite en mascotte gelanceerd.

Het ziekenhuis met campussen in Roeselare en Menen heeft een uitgebreide website voor volwassenen en heeft er nu een broertje bij. “We krijgen ook veel kinderen over de vloer”, legt Sofie Gellynck van de communicatiedienst uit. “We vonden het niet meer dan normaal dat zij ook de nodige informatie op onze website kunnen vinden. Daarom spraken we twee jaar geleden de opleiding grafische en digitale media van de Arteveldehogeschool aan.”

Leeftijdscategorieën

Vorig academiejaar hielden vier studenten zich ermee bezig, dit jaar werd de groep uitgebreid tot tien. Zij hebben puik werk afgeleverd. “De kinderwebsite is bedoeld voor kinderen van 2 tot 15 jaar en bestaat uit drie delen”, legt student Tjorven Crevits uit. “We opteerden namelijk voor drie leeftijdscategorieën: 2 tot 6 jaar, 7 tot 10 jaar en 11 tot 15 jaar.”

AZ Delta met mascotte bAZuul Eén van de kleuters hangt de nieuwe mascotte in de medewerkersboom op de afdeling pediatrie.
AZ Delta met mascotte bAZuul Eén van de kleuters hangt de nieuwe mascotte in de medewerkersboom op de afdeling pediatrie.© MPM

Wie naar de kinderwebsite surft, krijgt aan de hand van haar of zijn leeftijd een rondleiding van de nieuwe mascotte bAZuul. “Voor de kleinsten ziet die er schattig uit, voor de oudsten is het eerder een stoere versie”, aldus nog Tjorven.

De naam bAZuul werd bedacht door de peuters en kinderen van de eerste kleuterklas van de Sint-Jansschool in Menen. Meer bepaald door Emma Verpoort. Daarom mocht zij samen met haar klasgenoten de mascotte officieel voorstellen. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier