Batjes Roeselare met Hotel M, VTM kZoom, verklede nonnetjes en veel schlagers

Redactie KW

Van vrijdag 27 tot en met maandag 30 juni wordt in Roeselare de 82ste editie van de Batjes georganiseerd. Het koopjesfestijn wordt ook ditmaal gekruid met heel wat animatie en optredens.

De Batjes in Roeselare zijn niet alleen een koopjesfestijn, maar ook een mini versie van de Gentse Feesten met feest op tal van pleinen. Door de aanwezigheid van Hotel M op het Stationsplein wordt de schlagerparade verzet naar de Grote Markt. “Dit jaar werden er extra inspanningen gedaan en hebben we artiesten zoals De Romeo’s, Willy Sommers, Laura Lynn, Jo Vally, Frank Galan, Salim Seghers, Luc Steeno en Bart Kaell op het programma staan”, vertelt Filip Van Heghe, co-voorzitter van de vzw Centrum Roeselare.

Dat wil niet zeggen dat ze op het Stationsplein op hun honger blijven zitten. In Hotel M ontvangen ze onder meer Urbanus (op zondag 29 juni) en Kenji Minogue (op maandag 30 juni). Je kunt er ook terecht voor een duikinitiatie. Nieuw is ook dat Place Pistache terug is van weggeweest, een garantie op een zuiders danspasje. “Even verderop is het Nonnenstraatje voor het eerst van de partij. Daar willen de verschillende horecazaken de straat nieuw leven inblazen. De straat moet één groot terras worden”, aldus Samuel Van Opdenbosch van Mister Spaghetti. “Verklede nonnen moeten het geheel nog wat opvrolijken.”

In het Noordhof is er met Noordhof Back to Basics, op zaterdag en zondag, een nieuw festival. “We willen terug naar de roots. Een gezinsvriendelijk festival waar alternatieve muziek ook een plaats moet krijgen”, vertelt Tom Wybo van het organiserende vzw Het Eiland. Op De Munt is VTM kZoom van de partij. “Vergezeld van enkele bekende figuren voorzien we daar een evenementenparcours waarbij kinderen educatief en plezant kennis kunnen maken met het verkeer”, aldus Winnok Oplinus van Medialaan.

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier