Batjes in Izegem starten met zon en... 1.000 gratis pintjes

16/06/17 om 21:11 - Bijgewerkt om 21:11

De 49e Izegemse batjes zijn vrijdagavond geopend met een muzikale stoet, veel leute en 1.000 gratis pintjes, geschonken door stad Izegem.

Batjes in Izegem starten met zon en... 1.000 gratis pintjes

© Regional

Bekende snor Paul Berlamont overhandigde daarvoor een cheque ter waarde van "49.000 Vlaamse kluiten". De pintjes werden genuttigd op het Bad Zwischenahnplein. Dorstig Izegem wist er wel weg mee.

Ook dit jaar zorgt Unizo tijdens de Batjes voor heel wat activiteiten, voor jong en oud. Uiteraard kan je er koopjes doen. Kledij, etenswaren, maar ook 'Bustels uit eigen stad'. Marnixring De Pekker staat namelijk met een kraampje vol lokale borstelproducten op de Batjes, ter hoogte van het voormalig borstelmuseum in de Baron de Pélichystraat.

Er valt ook heel wat anders te beleven. Zo is er zaterdag opnieuw het Vlaams Kampioenschap voor straatmuziek, is er een solexkoers en is er wederom 'savatteschieting'. Het weer belooft alvast aan de kant van de handelaars en de organisatoren te staan. Gelukkig is er voldoende verkoeling en hydratatie te vinden.

Allen naar het stadcentrum dus dit weekend!

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!