Batjes en Pandjes in teken van het WK voetbal

Adeline Bekaert en Hans Maddelein verwachten veel van de koopjestweedaagse Batjes en Pandjes. (Foto DJW)
Redactie KW

De Waregemnaars hebben zaterdag 16 juni en zondag 17 juni zeker aangestipt op hun kalender. Dit weekend staat namelijk het koopfestijn Batjes en Pandjes op het programma. Volgens de traditie komen, zeker bij goed weer, heel veel bezoekers en klanten naar het centrum. Alle winkeliers en handelaars hebben zich voorbereid op wat in de volksmond ‘solden’ wordt genoemd. Citycoach Adeline Bekaert en Hans Maddelein van Waregem Winkelstad kijken er alvast naar uit.

“We verwachten in elk geval veel bezoekers en vooral veel kopers. Natuurlijk moet het wel een beetje meevallen met het weer. Het programma zelf oogt mooi. Zo zijn er in de straten op zijn minst vijfentwintig ambulante handelaars die er een stand of kraam hebben. Daarnaast zijn er ook de leden van Waregem Winkelstad. Dat zijn de zaakvoerders, handelaars en winkeliers die jaarlijks hun lidgeld betalen. Zij mogen of kunnen buiten hun zaak staan met een eigen stand. Voorts schreven wij ook handelaars uit de regio aan. Die mogen eveneens een kraam opzetten maar dan moeten zij wel net als de ambulante handelaars standgeld betalen. Kortom: wij doen er alles aan om een zo gevarieerd mogelijk aanbod te hebben tijdens de Batjes en Pandjes. Met voorop natuurlijk de verwachting dat alle winkeliers goeie zaken kunnen doen.”

“We hebben een mooi gevuld programma”

Voor de inkleding van de tweedaagse zijn er verschillende activiteiten gepland die eigenlijk allemaal in het teken staan van het WK voetbal in Rusland. Zo zullen hostessen vanop hoogtewerkers ballen uitgooien en verdelen onder het publiek. Zij kondigen elke gooibeurt aan met een megafoon terwijl zij door de centrumstraten stappen. Ambiance verzekerd, in elk geval.

“De tweedaagse biedt ook enkele andere blikvangers“, aldus Adeline Bekaert. “Zo heb je zondag 17 juni de Elegantietocht van de stad. In het centrum rijden er koetsen waarbij de koetsiers medepassagiers aan boord hebben. Wie het wenst kan in de namiddag een ritje maken met de stadskoets of de kinderen in park Casier laten genieten van een ritje op de pony.

Verkeersvrij

Daarnaast organiseert Vrijzinnigencentrum Poincaré in zijn lokaal in het Kwaestraatje een repair café. Daar kun je huishoudelijke apparaten, pc’s en zelfs fietsen gratis laten repareren.

De Batjes en Pandjes van dit jaar hebben een mooi gevuld programma. Toch ook belangrijk: zowel zaterdagnamiddag als zondagnamiddag zijn de straten in het centrum verkeersvrij.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier